Asociația Club Sportiv Climb Again

Asociația Club Sportiv Climb Again

Echipa Climb Again pe Varful Elbrus

Status: Financed

Știm că doar împreună putem face o lume mai bună, tocmai de aceea credem în puterea sportivilor de la Climb Again de a aduce o schimbare în societate.
Sportviii care fac performanță sunt ambasadori ai comunității persoanelor cu dizabilități. Provocarea anului 2021 este ascensiunea pe Varful Elbrus de 5642 metri.

[ Show more ]
15.61% Complete

4,683 RON

Raised:

2

Supporters:

35

Donations:

30,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În anul 2015, la Climb Again, am realizat ceva unic: prima echipă de performanță în paraclimbing din România. Am creat o echipă de sportivi cu deficiențe de auz și văz care au participat la concursuri naționale și internaționale.

În  2019 am realizat cea mai curajoasă expediție montană: Alex Benchea, complet nevăzător devine primul alpinist român care a cucerit Kilimanjaro (5895 m). Lipsa vederii nu a fost nicicând o limitare pentru el.

În 2020 Alex și Răzvan, doi sportivi cățărători care văd împreună 1%, au cucerit vârful Mont Blanc, de 4810 metri, după o expediție de două zile. Swimathon și întreaga comunitate de prieteni și susținători ne-au ajutat să atingem acest vis.

Și povestea merge mai departe.

2021 vine cu o nouă provocare: escaladarea Vârfului Elbrus (5.642 m), cel mai înalt vârf din Caucaz, de către membrii Lotului Național de Paraclimbing, între 31 iulie -9 august 2021.

Împreună, putem aduce încă un record României.

Împreună îi putem ajuta pe tinerii cu nevoi speciale din România să descopere și să escaladeze panoul propriului lor potențial. Pentru că asta facem noi, la Climb Again: fascinația pentru escaladă se transformă rapid în oportunitatea de a-i motiva pe copiii și tinerii cu nevoi speciale să își  capete independența.

Misiunea Climb Again este ca fiecare copil cu nevoi speciale să aibă acces la activități de cățărat sportiv pentru dezvoltarea abilităților de viață, creșterea încrederii în propriile forțe și integrare socială. Până acum, am reușit acest lucru pentru peste 1800 de copii.

Strategiile privind drepturile copiilor implementate la nivel european recunosc tot mai mult beneficiile sportului pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor.


La Climb Again ne propunem ca printr-un discurs pozitiv să influențăm percepția generală asupra potențialului tinerilor cu dizabilități și să contribuim la integrarea lor în societate prin intermediul escaladei.


De 5 ani de când Climb Again organizează cursuri săptămânale de escaladă cu  tineri cu nevoi speciale încercăm să ne adaptăm nevoilor și personalității fiecărui copil în parte. Beneficiile escaladei cuprind atât latura fizică, cât și dezvoltarea pe plan mintal și psihologic, indiferent de dizabilitate: dezvoltarea motorie (fină și grosieră), creșterea concentrării, a motivației, curajului, înțelegerii, creativității, abilităților de comunicare. Dincolo de acestea, există copii care își doresc și au potențialul să atingă performanța în acest sport. În Lotul Național de Paraclimbing sunt 20 de sportivi.


Dacă la nivel mondial, încă din anul 2011, Federația Internațională de Cățărare Sportivă (IFSC) a îmbrățișat dizabilitatea în sport, organizând primul Campionat Mondial de Paraclimbing din istoria cățăratului, Climb Again își propune ca și România să îmbrățișeze dizabilitatea în escaladă și să ajute copiii și tinerii din România să își (re)câstige încrederea. Cu tinerii cu deficiențe, descoperim că cei apropiați – familie, prieteni, comunitatea extinsă – le-au spus întotdeauna:„ nu poți”. Aceste bariere rămân înrădăcinate și ei cresc cu convingerea că vor fi dependenți toată viața de cei de lângă ei, aspect pe care noi, cei de la Climb Again credem cu tărie că trebuie schimbat.