Asociația Club Sportiv Climb Again

Asociația Club Sportiv Climb Again

Proiectul 7 Summits!

Status: Fundraising

Ca și în viața cotidiană, și în sport, persoanele cu dizabilități sunt nevoite să facă față unor provocări care pot să le limiteze independența și incluziunea socială. 

[ Show more ]
41.45% Complete

8,290 RON

Sumă:

100

Galantomi:

84

Donații:

20,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Sportivii Climb Again au acceptat provocarea și și-au propus să escaladeze cele mai înalte vârfuri ale lumii. 

Climb Again vine în întâmpinarea  nevoilor copiilor și tinerilor cu dizabilități prin facilități sportive, infrastructură și context organizațional. Lotul Național de Paraclimbing este o echipă de sportivi de performanță coordonată de Climb Again din 2015. În prezent este formată din 20 de sportivi cu vârste între 15 si 35 ani, cu diverse tipuri de deficiențe fizice, care se antrenează și participă la competiții internaționale și expediții montane, reprezentând România. Palmaresul competițional este complex și recunoscut la nivel național și mondial.
Dorința lor de cunoaștere și de depășire a limitelor proprii, sau impuse la nivel social, s-a materializat în obiective mărețe precum expedițiile alpine și cucerirea celor mai înalte 7 vârfuri de pe cele șapte continente. Alex Benchea și Răzvan Nedu, sportivi cu deficiențe de vedere au reușit deja să escaladeze o parte din ele.
În decembrie 2019, Alex Benchea, sportiv român complet nevăzător, component al Lotului Național de Paraclimbing, cucerește Kilimanjaro – 5895 m.
În iunie 2020, Alex și Răzvan (căpitanul Lotului Național de Paraclimbing) care văd împreună 1%, escaladează Mont Blanc, 4810 m.

În august 2021 cei 2 sportivi cuceresc Vf Elbrus (5642 m), cel mai înalt vârf din Europa, după câteva zile foarte grele. 

În decembrie 2022, cei doi sportivi ai Lotului Național de Paraclimbing merg în expediție pe cel mai înalt vârf din America de Sud (Aconcagua - 6962 m). 

În anul 2023, sportivii Climb Again vor cuceri vârfurile Kilimanjaro și Puncak Jaya (în funcție de contextul socio-politic local).